Predlog zbornice in sporazum o dvigu plač za radiološke inženirje

Spoštovane članice in člani!

Končuje se burno politično leto v katerem so naši pogajalci vložili veliko truda, da so za poklic radiološkega inženirja dosegli zmanjšanje razlik v plačah primerljivih zdravstvenih poklicev. Vsem, ki so sodelovali pri teh težkih pogajanjih se iskreno zahvaljujemo.

V prilogi vam tako pošiljamo Sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev in o realizaciji Dogovora o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva in nadaljevanju pogajanj. V besedilu sporazuma lahko vidite kakšne rešitve so predvidene za naš poklic.

Pošiljamo vam pa tudi predlog zbornice, o vsebini katerega smo razpravljali na našem srečanju v Kranjski Gori novembra letos. Dokument je prestal pravno analizo. Ta predlog pošilja zbornica v javno razpravo svojim članom in vsem, ki se želijo aktivno vključiti v reševanje problematike ustreznega vrednotenja poklica radiološkega inženirja. Zbornica bo na podlagi te javne razprave oblikovala dokončno besedilo, ki bo lahko služilo kot izhodišče za pogajanja o spremembah plačnega sistema in vseh drugih pravic in obveznosti za delavce v zdravstvenem sistemu, tudi za radiološke inženirje. Ta pogajanja bi se naj začela že v januarju naslednjega leta. Prosimo vas, da predlog preberete in nam pošljete svoje pripombe, vaših odgovorov bomo zelo veseli.

Lepo vas pozdravljamo!

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja