Spoštovane kolegice in kolegi!

Z veseljem vam posredujemo:

Novi statut  zavezuje zbornico, da skrbi za vsakega posameznega člana; članom pa omogoča, da sodelujejo z vsakim organom zbornice. Uvaja manjše operativno vodstvo zbornice in kot pravniki rečejo uvaja tudi sistem zavor in ravnovesij – odloča se z večino glasov v vseh organih, organi se lahko med seboj nadzirajo, odločilno vlogo pa ima skupščina, kjer lahko aktivno sodeluje vsak posamezen član.

Novi statut omogoča, da se bo lahko njegovo vsebino popravilo, če se izkaže, da stvari niso dobro rešene in lahko se ga bo tudi sproti posodabljalo na letnih skupščinah.

Ker se zavedamo, da se vsaka stvar lahko vedno izboljša, vas vljudno vabimo, da nam posredujete vaše pripombe na naš novi statut. Pripombe lahko pošljete na: brane.nezman@gmail.com. Prejete pripombe bo pregledala manjša skupina (predlagamo do pet članov), ki bo opravila recenzijo prejetih pripomb in jih oblikovala v amandmaje, v tej obliki jih lahko bistveno lažje obravnavamo na skupščini kot pripombe na splošno.

Obveščamo vas tudi, da se 13. oktobra 2020 v Ljubljani sestane strokovna skupina zbornice, to bo njen uvodni sestanek, za posodobitev strokovnih standardov in normativov za delo radioloških inženirjev. Skupina je zamišljena kot koordinator ali sodobno rečeno vozlišče do vsakega posameznega člana in vsake posamezne ustanove, da se bodo zbrali podatki o načinu dela, obsegu dela, o konkretnih obremenitvah, o dobrih in tudi o nepravičnih rešitvah za radiološke inženirje na posameznih delovnih mestih. Ta baza podatkov, ki jo nujno potrebujemo, bo osnova za pripravo standardov in normativov.

Pri tem vabim k sodelovanju Sindikat sevalcev Slovenije, ki ima na tem področju že veliko izkušenj, posebej pri oblikovanju baze podatkov o pripombah vsakega posameznega člana in Društvo radioloških inženirjev Slovenije, ki ima veliko podatkov o predstavitvah konkretnih primerov dela radioloških inženirjev. Veseli bomo vsake medsebojne pomoči in sodelovanja.

Lepo vas pozdravljamo!

Celje, 06. oktober 2020                                        Brane Nezman l.r.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja